Logo for Mediestream

Mediestream

Adgang
Adgang fra biblioteket
Digitaliserede aviser fra Det Kgl. Bibliotek

Mediestream Folkebibliotek indeholder 5 mio. avissider fra 1918 til 2001 fra aviser, der er ophørt samt digitaliserede aviser, der er mere end 100 år gamle og dermed ikke begrænset af ophavsret.

Alle kan søge i MediaStream, men hvis du vil læse artikler fra nyere aviser skal du gøre det på Det Kgl. Bibliotek i København og Aarhus samt på Det Danske Filminsitut.

På  Hedensted Bibliotekerne kan du læse artikler fra en række avistitler, som betragtes som "ejerløse".
Se hvilke aviser og årgange, du har adgang til fra bibliotekets pc'er og trådløse netværk

Godt nyt til slægtsforskere og historieinteresserede
Mediestream Aviser er et stærkt værktøj til borgere med interesse i slægtsforskning og historie. Du kan dykke ned i millioner af avissider med artikler, reklamer, virksomhedsnyt, dødsannoncer og mange andre elementer, som dokumenterer og beskriver mennesker og begivenheder. Eksempelvis giver Mediestream Folkebibliotek slægtsforskere mulighed for at søge i indholdet i dødsannoncer og lignende bekendtgørelser, som ikke tidligere har været søgbare i traditionelle kilder.

Mere end artikler
Mediestream Aviser er meget mere end en traditionel artikelbase. Med digitaliserede avis-helsider får du artiklerne i deres oprindelige kontekst. Artiklerne vises sammen med andet indhold fra samme tid og giver et bredere perspektiv for læsningen – især for den historieinteresserede. Ud over de almindelige avisartikler bliver reklamer og annoncer (herunder bryllupper, jubilæer, dødsfald m.m.) også mål for din søgning. En lang række informationer om personer, begivenheder, virksomheder og meget andet godt kan indeholde oplysninger, som den traditionelle artikelbase ikke dækker.