Library takeovers logo

LIBRARY TAKEOVER

18.11.20
Hedensted Bibliotekerne styrker fælleskaber med tilskud fra Kulturministeriet.

Der er et nyt og spændende projekt på vej i Hedensted Bibliotekerne. Biblioteket fik nemlig i sidste uge besked om, at Kulturministeriet giver tilskud på knap 700.000 kr. til projektet LIBRARY TAKEOVERS.

"Kulturforbrugere i dag har nye behov, der stiller krav om nytænkning i bibliotekernes huse, og vi skal blive bedre til at omfavne brugernes behov og virkelighed", udtaler biblioteksleder Thomas Ry Andersen. I LIBRARY TAKEOVERS er lokale interessegrupper værter for biblioteket, hvor de selv skaber kulturaktiviteterne.

"Jeg ser et stort potentiale og mange interessante perspektiver i projektet, og det er stærkt, at vores biblioteker er med her og arbejder på at styrke fællesskaberne i kommunen", siger formand for Udvalget for Fritid & Fælleskab, Liselotte Hillestrøm.

Biblioteket skal først nu i gang med det spændende arbejde, som gennemføres i samarbejde med Odense Biblioteker og Borgerservice og Brønderslev Bibliotek, men aktiviteterne kan tage udgangspunkt i lokale interessegruppers behov og udtryk. Det kan fx være en spejdergruppe, der vil sætte fokus på bæredygtighed, en kunstnergruppe som laver en formidlingsplatform eller en gruppe unge eller seniorer, der ønsker at lave en fortælle-lounge eller en litteraturscene. Eller det kan være noget helt andet!

"Vi arbejder i forvejen målrettet med, at Hedensted Bibliotekerne skal være mere end et sted, hvor man låner og afleverer bøger. Med dette projekt håber vi at rykke ved forståelsen af, hvad vores biblioteker er og kan bruges til. Jeg betragter tilskuddet fra Kulturministeriet som en stor anerkendelse af, at vi er med i et meget relevant og perspektivrigt projekt i Hedensted Bibliotekerne. Det ser jeg som et vigtigt signal om, at vi bevæger os i den rigtige retning", siger biblioteksleder Thomas Ry Andersen.