Logo for Bibliotekernes Verdensmålsuge

Bibliotekernes Verdensmålsuge

14.04.23
UGE17 er de danske folkebibliotekers nye Verdensmålsuge

Formålet med UGE17-kampagnen er at bruge bibliotekerne til at skabe synlighed og øge den folkelige forankring omkring FN’s 17 verdensmål. 

FN’s verdensmål er sat i verden for at arbejde frem mod en bæredygtig fremtid, hvor ikke kun den klimamæssige dagsorden italesættes, men også andre aspekter af en bæredygtig verden. Over 60 kommuners biblioteker er tilmeldt som UGE17-biblioteker, og vi er selvfølgelig også med her i Hedensted Kommune.

UGE 17 på Hedensted Bibliotekerne

De 17 Verdensmål

I anledning af UGE 17 sætter vi fokus på Verdensmålene i alle vores afdelinger med inspirerende bogudstillinger og spændende aktiviteter.

Allerede i ugen efter påske opbygger vi udstillinger både i Tørring, Uldum, Hedensted, Hornsyld og Juelsminde, der hver især sætter fokus på ét eller flere af de 17 verdensmål.

insektbo

Uge 17 skydes i gang lørdag den 22. april med Lørdagskrea for børn og deres voksne på Hedensted og Juelsminde Biblioteker.

Med vores Lørdagskrea vil vi gerne vise, at man kan være kreativ med ting, man kan finde i naturen - og måske også være med til at hjælpe naturen.

Denne lørdag kan man således prøve at lave et insektbo i Hedensted og male på sten i Juelsminde. (Lørdag den 29. byttes aktiviteterne.) Læs mere om Lørdagskrea

Bøger med tekst

Bibliotekerne er i forvejen en meget bæredygtig institution, hvor vi er mange, der deles om bøgerne - og de bliver læst igen og igen.

Vi sørger for, at der er et godt og bredt udvalg til bibliotekets brugere, så alle kan finde noget, de synes er spændende – og ikke behøver at købe alle bøgerne selv. Derfor rydder vi også op en gang imellem for at gøre plads til nye titler på hylderne, og vi får derfor brugte, men brugbare bøger i overskud.

De brugte bøger har vi selvfølgelig gemt og hele uge 17 fra mandag til søndag er der Bogsalg i både Hedensted og Juelsminde. Så kom og gør en god bæredygtig handel, så bøgerne kan få et nyt liv på nye hylder.

Vil du vide mere om, hvordan verden hænger sammen?

o

Så viser vi livestreaming fra Aarhus Universitet om ”Myrer” tirsdag den 25.4 kl. 19.00 i Hedensted og Juelsminde. Der er fri entré og ingen tilmelding.

Så kan du måske få svaret på, om myrerne en større succes end menneskene og, om vi kan lære noget af dem?  

o

Onsdag den 26.4 er der foredrag om ”Havets spisekammer – tang” i Juelsminde, hvor pensioneret kok Arne Jørgensen fra Hosby fortæller om de forskellige typer tang, og hvordan man kan bruge dem i madlavningen.

Pris: 50 kr. Køb din billet her.