Lektørudtalelse

Forfatter: Birgit Sloth

Anvendelse/målgruppe/niveau

Kogebog, der giver et nyt bud på smørrebrødstraditionen. Den henvender sig til mange kogebogsinteresserede ved at værne om traditionen på en inspirerende og lettilgængelig facon

Beskrivelse

Katrine Klinken er fast madskribent i Information og ugebladet Hjemmet og har skrevet en række populære kogebøger. Det er kendetegnende, at hun har en praktisk tilgang til madlavning og en evne til at sætte ingredienser sammen, så enkle opskrifter giver et godt resultat. Denne kogebog bringer opskrifter på traditionelt smørrebrød med nye variationer og flade madder velegnet som håndmadder. Der er forslag til smørrebrødsmenuer og opskrifter på smørrebrød, der egner sig til højtider som påske, jul og nytår. Dertil kommer opskrifter på brød og tilbehør. Bogen har et tiltalende layout med helsides illustrationer af smørrebrødene

Sammenligning

Om det traditionelle smørrebrød findes kogebogen Om smørrebrød jeg ved af smørrebrødsdronningen Ida Davidsen fra 2004, mens Nanna Simonsens Nannas smørrebrød fra 2001 har flere grundopskrifter

Samlet konklusion

En god, handy og inspirerende kogebog, der bringer fornyelse til smørrebrødet til både hverdag og fest. Et praktisk og brugbart supplement til de nyere smørrebrødskogebøger