Kim Blæsbjerg

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
75 kr.
Målgruppe

De bedste familier ved forfatter Kim Blæsbjerg UDSOLGT

I begyndelsen af 1950’erne flytter giftfabrikken Cheminova til Vestjylland.På godt og ondt forandrer det livet på egnen, der oplever et velfærdsløft, men som samtidig må betale en høj pris i form af den massive forurening, der sker af hav og fjord, og af de forgiftninger, arbejderne på fabrikken bliver udsat for. Noget, man ikke taler højt om.

”De bedste familier” følger to familier fra forskellige kår, som knyttes sammen af fabrikken: Arbejderen Niels og hans kone Margrethe og ingeniøren Jørn og hans kone Karin. Romanen handler om kampen for at løfte sig op socialt, men den drejer sig også om kærlighed og venskab, loyalitet og svigt, og om en spirende kvindefrigørelse.

Kim Blæsbjerg vil i sit foredrag fortæller om arbejdet med romanen, og om den omfattende research, der ligger bag – de mange mennesker, han har talt med. Han vil komme ind på, hvordan han har skabt portrætterne af romanens personer, særligt kvinderne, Margrethe og Karin.

Blæsbjerg beretter også om, hvordan det er at vokse op i en vestjysk tavshedskultur, og hvordan den både har fungeret som en modstander og en drivkraft undervejs i arbejdet. Han fortæller desuden, hvorfor det har været så vigtigt at skrive bogen. Til sidst vil Blæsbjerg komme ind på bogens modtagelse og fortælle om nogle af de reaktioner, den har fået. Og så tager han gerne imod spørgsmål fra publikum.

Køb billet her på siden eller i forsalg på biblioteket. 

Hedensted Boghandel kommer på aftenen og sælger Kim Blæsbjergs bog "De bedste familier". 

Materialer

Kim Blæsbjerg: De bedste familier : roman
GennemseGennemse
  • Bog

De bedste familier : roman

Af Kim Blæsbjerg (2023)
Et stykke skønlitterært danmarkshistorie fortalt gennem to familier fra Lemvig, begge med tilknytning til fabrikken C...
Læs mere
Kim Blæsbjerg: De bedste familier : roman. Bind 1 (MagnaPrintserien)
GennemseGennemse
  • Bog stor skrift

De bedste familier : roman. Bind 1 (MagnaPrintserien)

Af Kim Blæsbjerg (2023)
Et stykke skønlitterært danmarkshistorie fortalt gennem to familier i og omkring fabrikken Cheminova i Lemvig fra 195...
Læs mere