Personale

Hedensted Bibliotekernes personale

Profilikon

Heidi Kudahl Sørensen

Titel: Biblioteksleder
Bibliotek: Hedensted Bibliotek
E-mail: heidi.k.sorensen@hedensted.dk
Telefon: 79 74 13 73 eller 29 34 52 82

Arbejdsopgaver: Ledelses- og udviklingsopgaver

Profilikon

Anette Due

Børnebibliotekar

E-mail: anette.due@hedensted.dk
Telefon: 79 74 13 64 eller 24 95 50 22

Anettes arbejdsområder 

Børn på Folkebiblioteket er ikke længe om at opdage de DIY-aktiviteter, der ligger fremme i Pusterummet (som også er for de voksne) og til LørdagsKrea hver lørdag. Det er mig, der sørger for, at der altid er noget kreativt at give sig til. Jeg er vild med at være børnebibliotekar, for børn er den fedeste målgruppe. Samtidig er det en af de vigtigste målgrupper, da det er dem, vi gerne vil hjælpe i gang med og fastholde i læsningen. Det gør vi blandt andet ved at lave sjove og engagerende arrangementer, blandt andet når jeg sammen med de andre børnebibliotekarer laver booktalks, Hvem vil være litterær? Smart – Parat – Svar! Eventyrugen og Emil-dage, samt når jeg viser bibliotekets mindste brugere rundt og opretter dem som spritnye lånere. Derudover er det mig, der køber alle Folkebibliotekets fremragende brætspil ind.

Hvor kan du finde Anette?

I finder mig primært på bibliotekerne i Juelsminde og i Hedensted.

Anne-Lise Krogh Andersen

Digital bibliotekar

E-mail:           anne-lise.andersen@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 80 eller 20 35 84 37

Anne-Lises arbejdsområder

Biblioteker er – ud over bøger, spil, foredrag, kultur og mennesker - baseret på systemer. Det er systemer der styrer opstillingen af bøger, lånere, søgning, lån og aflevering. Det er mig, der står for, at alle disse systemer fungerer og er opdaterede, ligesom jeg også har styr på app’en Biblioteket, Princh - borgernes printersystem, manualer og meget mere. Mit hjerte banker for fantasygenren, hvorfor jeg er tovholder for Fantasy Fellowship i Hedensted, hvor voksne fra 20 – 70 år mødes til hyggeligt samvær og bogsnak om fantasy. Derudover er jeg læseskrædder sammen med Pia, Britta og Jens.

Hvor du kan finde Anne-Lise?

Jeg er primært at finde på bibliotekerne i Hedensted og Tørring.

Brita

Britta Voergaard Poulsen

Bibliotekar

E-mail:           britta.poulsen@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 72

Brittas arbejdsområder

Når der skal gøres opmærksom på Folkebibliotekets mange tilbud til voksne, er det ofte mig, der skriver både pressemeddelelser og opslag til sociale medier. Jeg bestiller bøger til alle læsekredsene i Hedensted og Hornsyld, og afholder både booktalks og laver inspirationslister med nye titler til dem. Derudover er jeg læseskrædder i Dit skræddersyede bibliotek. Her har jeg en håndfuld borgere, som jeg finder læseoplevelser til. Jeg føler mig som lidt af en bogdetektiv, når jeg forsøger at finde bøger tilpasset borgerens individuelle behov, og det kan jeg godt lide. Derudover står jeg for at tilrettelægge de forløb, vi har for de 8. og 9. klasses skoleelever, der kommer i praktik i løbet af efteråret, så de 2 – 3 stykker, vi har om året, får en god oplevelse. Jeg står for at søge tilskud fra Statens Kunstfond til nogle af de kunstnere, vi får ud til Folkebibliotekets arrangementer, og sammen med Stina og Jens indkøber jeg nye materialer til voksenbiblioteket.

Hvor kan du finde Britta?

I kan finde mig både i Hedensted og i Hornsyld.

Dorthe

Dorthe Kristensen

Bibliotekar

E-mail:           dorthe.kristensen@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 51 eller 61 61 24 94

Dorthes arbejdsområder

Jeg brænder for at kombinere litteratur, frisk luft og bevægelse. Derfor har jeg sammen med Lene oprettet Gå-læseklubber for en flok engagerede deltagere. I klubben snakker vi om bestemt udvalgte bøger, mens vi går skønne ture ved både Uldum Kær og Juelsminde. Med Eva er jeg i gang med at starte Naturtræning op, som er et bibliotekstiltag, hvor man bruger skovens naturlige elementer til at udføre øvelser, der både kan være vilde og stille. Det kan for eksempel være balanceøvelser, naturbingo eller tillidsøvelser i kombination med litteratur. 
Derudover er det mig, der er ansvarlig for hjemmesiden, og det er også mig, der sørger for, at man kan booke billetter til Folkebibliotekets mange arrangementer.

Hvor kan du finde Dorthe?

Jeg er primært at finde på bibliotekerne i Hedensted og Uldum, og jeg kommer også forbi resten af Folkebibliotekets huse.

Eva

Eva Vind

Bibliotekar

E-mail:           eva.vind@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 62 eller 20 57 54 39

Evas arbejdsområder

For mig er det en kerneopgave at være med til at åbne litteraturen, og det gør jeg blandt andet gennem guidet fælleslæsning, der pt. foregår for 10 deltagere 12 gange om året. Her læser jeg op af et digt og en novelle, og så hjælper jeg efterfølgende med at pege på steder i teksten, man sammen kan undre sig over. Det afføder nogle helt fantastiske snakke, hvor jeg bagefter kan sidde og tænke over, hvordan pokker teksterne egentlig kan sætte gang i sådan noget. Med Dorthe er jeg i gang med at starte Naturtræning op, som er et bibliotekstiltag, hvor man kombinerer litteratur med natur. Jeg er desuden med til at planlægge, hvilke arrangementer der skal være på Folkebiblioteket, og sørge for, at programmet er bredt sammensat, så der er noget for alle. Vi tænker ofte i lokale arrangementer i samarbejde med lokale. Det giver nemlig rigtig god mening for alle. Jeg står også for kontakten med de frivillige, der bruger biblioteket i Juelsminde, og jeg nyder i det hele taget mødet med alle Folkebibliotekets borgere, både store og små. Derudover står jeg for bestilling af bøger til læsekredsene i Juelsminde og omegn.

Hvor kan du finde Eva?

I kan finde mig på biblioteket i Juelsminde.

Profilikon

Hanne Havmand

Kontorassistent

E-mail:           hanne.havmand@hedensted.dk
Telefon:         79 75 13 77 eller 24 81 63 97

Hannes arbejdsområder

Som kontorassistent er det blandt andet mig, der sørger for, at det administrative arbejde flyder. Jeg står for den daglige bogføring, jeg laver regnskaber, tager referater fra møder og så videre. Det er også mig, der planlægger vagt og ferie for bibliotekarerne, så vi kan sikre os, at der altid er god betjening i samtlige af Folkebibliotekets huse.  
Derudover er jeg medvært ved arrangementer og står også for biblioteksbetjening. Den del af mit arbejde holder jeg meget af, da jeg virkelig godt kan lide den kontakt, jeg her får med borgerne.
I mit arbejde er der ikke én dag, der føles ensformig, og det passer mig rigtig godt.

Hvor kan du finde Hanne?

Jeg er primært på biblioteket i Hedensted, men kan også komme rundt til Folkebibliotekets andre huse.

Hanne Laumand

Hanne Laumand

Bibliotekar

E-mail:           hanne.laumand@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 63 eller 20 37 52 64

Hannes arbejdsområder

Jeg elsker at læse og har en bred smag i bøger. Bøger med et godt sprog er det bedste, men er historien fascinerende og spændende, sluger jeg det hele. Min kærlighed til bøger prøver jeg at videreformidle på forskellig vis, blandt andet gennem litteraturkredsen Vild med bøger, hvor jeg sammen med 15 deltagere på årlig basis dykker ned i seks bøger. Ud over at være fælles om en læseoplevelse, er det altid opløftende at få andres syn på en bog. I det hele taget brænder jeg for den mundtlige litteraturformidling til kommunens borgere. Men også den ”tavse” formidling, hvor hylderne og udstillingerne skal inspirere til læsning, hører til mine favoritopgaver. 
Derudover tager jeg mig af alt det ”skjulte” arbejde, som fx katalogiseringer, rettelser m.m., altså det, som er nødvendigt, for at både borgerne og bibliotekarerne kan finde frem til bibliotekets forskelligartede materialer.

Hvor kan du finde Hanne?

I kan finde mig på biblioteket i Juelsminde.

Profilikon

Helle Ohrt

Projektleder og koordinator

E-mail:          helle.ohrt@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 84 eller 20 56 99 26

Helles arbejdsområder

Folkebiblioteket er mere end mennesker, historier og gode snakke. Vi tilbyder et væld af engagerende arrangementer og foredrag. Det er mig, der er primus motor på at sætte et program sammen, der favner så bredt, at der er noget for alle, og som samtidig rammer ned i det, der går og optager borgerne i Hedensted Kommune. Det gør jeg både i samarbejde med kolleger, men også med andre aktører i kommunen, som for eksempel Ældre Sagen, Pensionisthøjskolen og aftenskoler. Vi bestræber os på at finde både spændende, men også relevante og nogle gange svære emner for arrangementerne. Når arrangementerne skal kommunikeres ud, laver jeg en del af PR-arbejdet, både plakater, foldere og opslag på sociale medier. Jeg er samtidig projektleder for to kulturringsprojekter, der er et fælles initiativ for syv kommuner, hvor vi samarbejder om at udvikle kultur for børn og unge.

Hvor kan du finde Helle?

Du kan altid finde mig på min telefon og mail, og jeg sidder ofte på kontoret i Hedensted, men er også ofte rundt i de andre huse.

Profilikon

Ida Kandborg

Biblioteksmedhjælper

E-mail:          ida.kandborg@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 79 eller 21 33 55 71

Idas arbejdsområder

Hver gang Folkebiblioteket får nye bøger, spil, lydbøger, abonnementer eller dvd’er, er det mig, der er så heldig at få fingrene i det først. Jeg nyder at sidde med det nyeste materiale, da jeg hele tiden føler mig opdateret på, hvad der rører sig. Jeg forsyner materialerne med nye labels og arrangerer, at det kommer på dets rette plads rundt i Folkebibliotekets huse. Det er samtidig mig, der sørger for at sende ødelagt materiale retur. Og hvis det viser sig, at fx en bog er for slidt til at kunne repareres, kasserer jeg den. Jeg er kort sagt med i hele bogens, DVD’ens, CD’ens eller spillets bibliotekscyklus. Derudover holder jeg øje med Folkebibliotekets fælles mail, hvor jeg dirigerer borgernes henvendelser hen til de rette folk.

Hvor kan du finde Ida?

Jeg er primært på biblioteket i Hedensted.

Profilikon

Ida Vestergaard Steendahl

Vikar

E-mail: ida.vestergaard@hedensted.dk
Telefon: 

Idas arbejdsområder:

Vagtdækning. 

Jens Lundquist Kristensen

Jens Lundqvist Kristensen

Bibliotekar

E-mail:          jens.lundqvist@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 55 eller 21 64 71 13

Jens' arbejdsområder

En af de ting, jeg holder meget af ved mit arbejde, er at snakke med de borgere, der kommer ind i vores huse og finde ud af, hvordan jeg bedst kan hjælpe dem, for eksempel når jeg finder og bestiller bøger til dem. Jeg pakker desuden poser med bøger til Biblioteket Kommer, som frivillige i ordningen hjælper med at bringe rundt. Jeg laver tillige booktalks og inspirationslister med nye titler til de læsekredse, der er i Tørring. Og så er det også mig, der sammen med Britta og Stina står for at indkøbe en masse nye fede titler til voksenbiblioteket. Én gang om ugen er jeg så heldig at befinde mig på Tørring Gymnasium blandt 10.000 bøger og en masse gymnasieelever, der skal have hjælp med at finde stof til de mange gymnasieopgaver, de får for. Derudover står jeg sammen med Stina for Mandeklubben, som er et populært tiltag for mænd, hvor vi arrangerer foredrag for dem.

Hvor kan du finde Jens?

I kan primært finde mig på biblioteket i Tørring, men jeg er også at finde på biblioteket i Hedensted.

Profilikon

Laura S. Henriksen

Børnekulturformidler

E-mail: laura.s.henriksen@hedensted.dk
Telefon: 79 74 13 75 eller 30 45 15 01

 

Lene Juul

Lene Juul

Bibliotekar

E-mail:          lene.juul@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 53 eller 41 61 03 26

Lenes arbejdsopgaver

Kontakten med andre mennesker er det, jeg er allergladest for i mit arbejde, og jeg har heldigvis masser af det. Fire plejehjem får hver for sig besøg af mig otte gange om året. Her læser jeg op af historier med indhold, som plejehjemsbeboerne kan genkende. Det kan for eksempel handle om barndomslivet i 40’erne/ 50’erne, om landlivet eller være eventyr. Gennem historien får beboerne noget at snakke om, og jeg får til gengæld en direkte feedback, da de klapper, når de synes, det har været en god historie. Derudover har vi en formiddagscafé i Tørring, også med fortællingen i fokus. Med Dorthe har jeg Gå-læseklubber, hvor jeg sammen med en flok deltagere snakker om en bestemt bog, mens vi går en tur. Jeg er desuden læseskrædder i Dit skræddersyede bibliotek, hvor jeg forsøger at finde litteratur tilpasset læsernes ønsker og præferencer. Jeg er også ansvarlig for at pakke både dagplejeposer og til Biblioteket kommer i Tørring.

Hvor kan du finde Lene?

I kan finde mig på biblioteket i Tørring.

Profilikon

Majken Fosgerau Salomonsen

Børnekulturformidler

E-mail: majken.salomonsen@hedensted.dk
Telefon: 79 74 13 78 eller 20 42 65 60

 

Profilikon

Marianne Hansen

Biblioteksmedhjælper

E-mail:           marianne.k.hansen@hedensted.dk 

Mariannes arbejdsområder

Hver gang en borger går ind og bestiller en bog eller andet materiale enten via app’en Biblioteket eller på bibliotek.dk, kommer bestillingen ind på en reservationsliste til Folkebiblioteket. Med den i hånden går jeg ud og finder bøgerne. Nogle gange er de nemme at finde, andre gange ikke. Derudover sorterer jeg fjernlån, det vil sige bøger, der kommer fra andre biblioteker. Jeg eftersøger også dubletter af bøger og sender dem de rette steder hen, så de samme bøger ikke klumper sig sammen i et af husene.
Endelig kan jeg rigtig godt lide at sørge for, at borgerne føler sig velkomne i biblioteksrummet. Det gør jeg blandt andet ved at sørge for at fylde op i vores udstillinger med gode bøger, som vores borgere kan låne. 

Hvor kan du finde Marianne?

Jeg befinder mig primært i Hedensted og Hornsyld, ofte ude ved bogreolerne.

Profilikon

Melanie Landvad Clemmensen

Børnebibliotekar. På barsel

E-mail:           melanie.clemmensen@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 60 eller 20 36 05 84

Melanies arbejdsområder

Det ligger dybt begravet i mit biblioteks-DNA at skabe lige muligheder for alle børn, både dem udenfor og inde på Folkebiblioteket. Jeg gør mig derfor umage med at lave sprogstimulerende aktiviteter, der understøtter børns sprog- og læseglæde, og som kan tilpasses børnenes individuelle interesser og niveau. Det er mig, der koordinerer samarbejdet mellem børnehaverne, Åben Dagtilbud, sundhedsplejersken og dagplejerkontoret. Jeg afholder blandt andet bogvogterkurser, og leger med biblobotter med børnene, mens vi laver rim og remser. Derudover hjælper jeg med at afvikle Folkebibliotekets skoletilbud, og sammen med Stine Bo er jeg ansvarlig for at købe alle de nye, sjove, spændende, uhyggelige og fantastiske bøger og spil ind til kommunens børn og unge.

Hvor kan du finde Melanie?

I vil primært kunne finde mig på Hedensted, Hornsyld og Juelsminde biblioteker.

Nana Mikkelsen

Nana Mikkelsen

Kulturformidler og koordinator

E-mail:           nana.mikkelsen@hedensted.dk
Mobil:           79 74 13 76 eller 23 61 29 36  

Nanas arbejdsområder

Folkebiblioteket er til for borgernes skyld, og derfor gør vi en del ud af at indrette rummene, så man føler sig velkommen, uanset hvem man er. Det er en stor del af mit arbejde at sørge for, at dette lykkes, dels ved at skabe indbydende rum og dels ved at sørge for, at vi, der arbejder på Folkebiblioteket, fortsætter med at snakke om, hvordan, vi er de bedste værter for borgerne. Vi vil samtidig gerne være et Folkebibliotek, der udviser en bevidsthed om, hvad det er for en verden, vi lever i. Det gør vi blandt andet ved at bringe natur, genbrug og bæredygtighed ind i rummene. Og det er mig, der indkøber og koordinerer, hvad der skal være hvorhenne i Folkebibliotekets forskellige huse. Derudover ligger mange kreative projekter hos mig, blandt andet Krealab i Juelsminde, der mest er for de unge, men åbent for alle.

Hvor kan du finde Nana?

I kan finde mig på biblioteket i Juelsminde og på min kontorplads i Hedensted. Og derudover til møder og andre biblioteksaktiviteter rundt i resten af kommunen.

Pia

Pia Vestergård Jacobsen

Bibliotekar

E-mail:           pia.jacobsen@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 66 eller 21 74 35 33

Pias arbejdsområder

Hvis man er gået i stå med sin læsning eller mangler inspiration til nye læseoplevelser, kan man tage fat i mig. Jeg er nemlig tovholder for Dit Skræddersyede Bibliotek, der tilbyder læseoplevelser tilpasset den enkeltes behov, lyst og præferencer. Borgeren får tildelt en af bibliotekets Læseskræddere og sammen afdækker de læsepræferencer og -behov og afklarer, om disse skal matches eller udfordres. Det er en spændende opgave, da det kræver, at man som Læseskrædder skaber sig et overblik over og orienterer sig i forskelligartet materiale, som man måske ellers aldrig var dykket ned i.
Jeg prioriterer den gode betjening til Folkebibliotekets lånere højt. Derudover er det blandt andet mig, der står bag Folkebibliotekets sociale medier, ligesom jeg tager mig af forskellige PR-opgaver. 

Hvor kan du finde Pia?

Du finder mig primært på biblioteket i Hedensted.

Profilikon

Rasmus Schultz Lorensen

Barselsvikar

E-mail: rasmus.lorensen@hedensted.dk
Telefon: 79 74 13 56

Profilikon

Stina Fahnøe Jensen

Bibliotekar

E-mail:           stina.jensen@hedensted.dk
Telefon:         79 74 13 85 eller 20 62 71 23

Stinas arbejdsområder

Virksomhedsbesøg, ølsmagning og museumstur er ikke nødvendigvis det første, man tænker på i bibliotekssammenhænge, men på Folkebiblioteket har vi en Mandeklub, som jeg, sammen med Helle og Jens, arrangerer ture for. Folkebiblioteket er for alle Hedensteds borgere, og vi har gjort os umage med at lave spændende aktiviteter målrettet kommunens mænd. Mandeklubben er så stor en succes, at vi i 2023 måtte oprette to.
Herudover er jeg koordinator for de materialer, det vil sige bøger, spil, lyd og film, der bliver indkøbt til Folkebiblioteket, og i Hedensted står jeg for Biblioteket Kommer, hvor jeg finder bøger til borgere, der af den ene eller anden grund ikke selv kan komme på biblioteket.

Hvor kan du finde Stina?

I finder mig primært på biblioteket i Hedensted.