
Spis efter sæsonen: Efterår
Gammeldags æblekage, pasta med svampe eller græskarsuppe, der kan lune på en ruskende efterårsdag. Efterårsmånederne byder på mange lækre råvarer - og når du spiser frugt og grønt i sæson, gør du endda noget godt både for klimaet og pengepungen.
Råvarer, der bliver transporteret til landet langvejs fra i fly har et højt klimaaftryk i forhold til sæsonaktuelle råvarer dyrket på friland i Danmark. Og når en råvare er i sæson, stiger udbuddet selvfølgelig - og dermed falder prisen som regel også. (Kilde: Spisbedre.dk)
Tilmed er både smag og næringsindhold i top i sæsonens frugt og grønt. Vi har derfor undersøgt, hvilke specifikke frugter og grøntsager, der hører til den danske efterårssæson - og ledt på hylderne efter bøger, der passer til. Se listen herunder og bliv inspireret til en masse skønne efterårsretter.
Få også overblik over alle sæsonernes råvarer på hjemmesiderne:
Skrevet af Camilla Skovgaard, Tårnby Kommunebiblioteker.